Met affiliate marketing beginnen

Dus jij wilt met affiliate marketing beginnen? Goede keuze! Affiliate marketing is een leuke en ontspannen manier om geld te verdienen. Of dit nu is om wat extra geld te verdienen of een compleet inkomen, het is met affiliate marketing allebei mogelijk.

En het mooie is dat je alleen een laptop en internet nodig hebt. Je kunt dus werken waar en wanneer je maar wilt. Of dit nu thuis op de bank is of in een hangmat op een tropisch eiland, het maakt niet uit. Daarnaast gaat het internet dag en nacht door, wat betekent dat wanneer jij ligt te slapen je gewoon geld kunt blijven verdienen.

Je bent er lang niet zoveel tijd mee kwijt als met een normale baan, we spreken daarom ook wel van passief inkomen. Klinkt goed toch? In dit artikel geef ik antwoord op onderstaande vragen.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is het online promoten van producten en/of diensten van de adverteerder. Meestal gebeurt dit via de website van de affiliate marketeer, maar het kan bijvoorbeeld ook via een nieuwsbrief of social media. De affiliate marketeer zal een link plaatsen op zijn website of andere media die doorverwijst naar de website van de adverteerder.

Een deel van de bezoekers van de website zal op de affiliate-link klikken en zo komen de bezoekers op de website van de adverteerder terecht. In de link is een code opgenomen waarmee geregistreerd wordt dat de bezoeker via de website van de affiliate marketeer is gekomen.

Wanneer de bezoeker over gaat tot een aankoop op de website van de adverteerder, dan zal de affiliate marketeer een commissie ontvangen! Hoe meer bezoekers er op de website van de affiliate marketeer komen, hoe meer er op de link geklikt wordt. En hoe meer er op de link geklikt wordt, hoe meer verkopen er zullen plaatsvinden en dus meer commissies voor de affiliate marketeer.

Affiliate netwerk

Veelal loopt affiliate marketing via een affiliate netwerk. Hier komen de affiliate marketeers en adverteerders samen. Beiden zijn zij er bij gebaat dat er conversies (verkopen) plaatsvinden. Belangrijke taken van het affiliate netwerk zijn dat de kliks geregistreerd worden en dat de commissie uitbetaald wordt aan de marketeer. Voorbeelden van affiliate netwerken zijn PayPro en TradeTracker.

Hoger in Google

Bezoekers komen niet zomaar naar je website. Je zult actief met je website aan de slag moeten om hoger in zoekmachine Google te komen. Door consequent aan je website te blijven werken en content te blijven plaatsen zal je op den duur bezoekers naar je website trekken. Verwacht niet dat je meteen veel bezoekers zal krijgen. Het heeft even de tijd nodig voordat Google je goed in de zoekmachine opneemt. Als het eenmaal gaat lopen dan wordt het leuk!

Passief geld verdienen met een website of social media?

Waarom beginnen met affiliate marketing?

In de inleiding gaf ik je al een aantal redenen waarom affiliate marketing een toffe manier is om geld te verdienen. Hieronder vind je meer redenen om met affiliate marketing te beginnen.

Starten met affiliate marketing is de weg naar vrijheid

Wat het voor mij zo leuk maakt is dat je vooral bezig bent met het schrijven van blogs over dingen die jij leuk vindt of waar je veel vanaf weet. Op die manier gaat het schrijven je makkelijk af en blijft het leuk om te doen. Het is dan ook verstandig een niche uit te zoeken waar je feeling mee hebt.

Je kunt waar en wanneer je maar wilt werken aan je website. Een laptop met internet is het enige wat je nodig hebt. Oké, stroom is soms ook wel handig. Je werkt niet voor een baas en inschrijven bij de Kamer van Koophandel is ook niet verplicht. Al kan dat laatste soms wel handig zijn als je echt veel gaat verdienen. Wat dat betreft ben je geheel vrij in je doen en laten!

Geld verdienen met minimale inspanning

Het internet slaapt niet. Dat wil zeggen dat jouw website of andere media altijd bereikbaar is. Je kan dus gewoon geld verdienen wanneer je ligt te slapen. Of je er slapend rijk mee wordt dat durf ik niet op voorhand te zeggen, maar ik weet wel dat je website voor jou gaat werken. De eerste commissie kan even duren, maar daarna gaat het vaak lopen.

Je hoeft niet superveel tijd in je website te steken, maar je moet er wel consequent mee bezig blijven. Op die manier kan je een passief inkomen opbouwen. Dit kan een leuk extraatje per maand zijn of een compleet inkomen. Er zijn affiliate marketeers die puur van affiliate marketing leven. Er zijn zelfs marketeers die maandelijks € 10.000,- of meer verdienen met affiliate marketing. Het levende bewijs hiervan is Jacko Meijaard van de Internet Succes Gids. Jacko Meijaard is de grondlegger van de Affiliate Marketing Revolutie, daarover hieronder meer.

Hoe kun je beginnen met affiliate marketing?

Ik hoop dat ik je genoeg redenen heb gegeven om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Maar de grote vraag is: hoe kun je met affiliate marketing beginnen?

Die vraag stelde ik mij een hele tijd geleden af. Na wat zoeken op het internet, ben ik bij de Affiliate Marketing Revolutie terecht gekomen. Het leek in eerste instantie te mooi om waar te zijn. Daarom begon ik te twijfelen om met affiliate marketing te beginnen. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en heb ik de online training voor een paar tientjes aangeschaft. Ik heb er geen seconde spijt van gehad!

De Affiliate Marketing Revolutie leert je, door middel van online video training, van A tot Z een winstgevende website op te zetten. Hier is geen voorkennis voor nodig. Als je kunt schrijven en je weet hoe een computer werkt, dan kun je in principe geld verdienen met affiliate marketing!

Domeinnaam & webhosting

Het begint bij het kiezen van een goede domeinnaam & webhosting. Het is aan te raden een .nl domeinnaam uit te kiezen die niet te lang is en raakvlak heeft met jouw onderwerp of niche.

WordPress

Vervolgens wordt er uitgelegd hoe je WordPress installeert. WordPress is opensourcesoftware om websites mee te ontwikkelen. Met het content management systeem is het eenvoudig je website te beheren. Na het installeren van WordPress leer je hoe je nieuwe pagina’s en berichten aanmaakt en hoe je het thema aanpast.

Affiliate netwerk

Het zaak is dat je je aanmeldt bij een affiliate netwerk. In de training wordt uitgelegd hoe dit in zijn gang gaat bij het affiliate netwerk Daisycon. Eenmaal aangemeld dan kun je geschikte affiliate campagnes uitkiezen die je wilt gaan promoten op je website.

Zoekmachineoptimalisatie

Dan een heel belangrijk onderwerp: zoekmachineoptimalisatie (SEO). Als je dit goed toepast dan zal je veel bezoekers op je website krijgen. In de training leer je wat SEO is, hoe je het toepast en analyseert. Dit gaan van het vinden van zoekwoorden tot het optimaliseren van afbeeldingen.

Verdienmodel toepassen

Nu je weet hoe je een website opzet, pagina’s en berichten aan kunt maken die SEO-proof zijn, is het tijd om het verdienmodel toe te passen. Dit is eigenlijk het toevoegen van affiliate-links op jouw website. Deze links kun je vinden op de website van het affiliate netwerk. In de training leer je hoe je de links plaatst en waar je ze het best kunt plaatsen. Verder word je voorzien van handige tips!

Email marketing

De kracht van email marketing wordt vaak onderschat. Het is echter een uitstekende manier om klanten vast te houden. Zo’n 45% van de consumenten ontvangt graag emails van merken. Het kan dus absoluut geen kwaad een nieuwsbrief te versturen naar mensen die zich hiervoor hebben ingeschreven op jouw website. In de training leer je over het nut van email marketing en hoe je een mailinglijst aanmaakt.

LeadPages & LeadBoxes

LeadPages zijn pagina’s die zo geoptimaliseerd zijn dat ze voor actie vanuit de bezoeker moeten zorgen. LeadBoxes zijn boxen, op bijvoorbeeld een pagina of in een bericht, die de bezoeker er toe moet verleiden actie te ondernemen. Dit kan bijvoorbeeld zijn het klikken op een affiliate-link of het inschrijven voor een nieuwsbrief. Hoe LeadPages & LeadBoxes gemaakt worden leer je in dit onderdeel van de online video trainingen.

Forum

Naast de online trainingen krijg je toegang tot het forum. Op het forum kun je erg veel waardevolle informatie vinden en daarnaast al je vragen kwijt. Het vormt een mooie aanvulling op de online video training. Ik heb eerder een artikel geschreven over het online geld verdienen forum.

Je wilt dus met affiliate marketing beginnen?

Ben je enthousiast geworden naar aanleiding van bovenstaande tekst? Klik dan op onderstaande knop. Die zal je doorverwijzen naar de site van de Affiliate Marketing Revolutie. Als het tegen valt dan kun je gewoon binnen 30 dagen je geld terugvragen. Op naar vrijheid en succes!