Top 3 affiliate marketing cursussen

Je bent op zoek naar een affiliate marketing cursus maar je weet nog niet zo goed welke je moet kiezen? Lees dan vooral even verder, want ik ga je proberen te helpen om de juiste keuze te maken.

Waarschijnlijk weet je al wat affiliate marketing is en dat je er leuk geld mee kunt verdienen. Dat laatste is waarschijnlijk ook de reden dat je op zoek bent naar een affiliate marketing cursus.

Of je nu wilt beginnen met affiliate marketing of meer uit je bestaande affiliate website wilt halen, voor een ieder is er wel een geschikte cursus te vinden.

Hieronder laat ik je kennis maken mijn persoonlijke top 3 affiliate marketing cursussen. Hopelijk kun je na het lezen van dit artikel bepalen welke cursus het best bij jou past.

Ik ga onder andere in op de vraag of er wel of geen ervaring voor de cursus nodig is, wie de persoon achter de cursus is en welke kosten er aan de cursus verbonden zijn.

Uiteraard ga ik ook globaal in op de inhoud van de cursus. Ook beschrijf ik wat voor mij de goede en zwakke punten zijn van de desbetreffende cursus.

Top 3 Affiliate Marketing Cursussen

Voor dit artikel heb ik onderstaande cursussen geselecteerd. Dit is tevens mijn persoonlijke top 3:

#1 Affiliate Marketing Revolutie
#2 Affiliate Marketing in 10 dagen
#3 Affiliate Marketing Domination

Uiteraard kan jouw top 3 er heel anders uitzien. Dit is onder andere afhankelijk van de ervaring die je al hebt met affiliate marketing.

Omdat ik ooit blanco ben begonnen met de Affiliate Marketing Revolutie, staat deze op plaats #1. Stel, ik had in die tijd al wat meer ervaring met affiliate marketing, dan zou deze cursus waarschijnlijk op plek twee of drie staan.

Ik heb reeds enkele reviews geschreven over diverse affiliate marketing cursussen. Nu beschrijf ik de eigenschappen van deze cursussen in slechts één artikel. Dat scheelt jou dus een hoop uitzoekwerk!

Waarom een Affiliate Marketing cursus volgen?

De reden dat je op zoek bent naar een affiliate marketing cursus kan ik bijna wel raden. Of je bent een bent een beginner dien kennis wilt maken met affiliate marketing. Of je wilt juist meer uit je bestaande affiliate website halen.

Het uiteindelijke doel is in beide gevallen om (meer) geld te verdienen met het internet. Via affiliate marketing kan dit op een leuke en ontspannen manier. Dit betekent echter niet dat je er geen tijd en moeite in hoeft te steken.

Wel kun je aan je business werken waar en wanneer je maar wilt. Eigenlijk heb je alleen maar een laptop en internet nodig. Ook hoef je je niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Al kan dit laatste op een later moment wel handig zijn.

Ook gaat het internet dag en nacht door. Dat maakt het mogelijk om geld te verdienen wanneer je ligt te slapen. Slapend rijk worden is mij nog niet gelukt. Echter ontvang ik wel leuke commissies als ik op één oor lig. Dat is lekker wakker worden.

Zeker als beginner is het handig om een cursus te volgen. Je ontdekt op die manier hoe je een website opzet en hoe je bezoekers naar je website kunt trekken. Vervolgens leer je die bezoekers te verleiden om op de affiliate links te klikken.

Indien je een meer gevorderde affiliate marketeer bent, kan het ook zeker geen kwaad een cursus te volgen. Je leert (nog) meer uit je affiliate website te halen. En dan met name meer commissie! Dit door middel van meer verdieping, tips, trick en handige tools.

Uiteraard is een cursus niet gratis. De Affiliate Marketing Revolutie is relatief goedkoop. De andere twee cursussen die ik bespreek zijn wat duurder. Echter ben ik ervan overtuigd dat de investering zich op den duur terugverdiend wanneer je serieus met affiliate marketing aan de slag gaat!

#1 Affiliate Marketing Revolutie

De Affiliate Marketing Revolutie is naar mijn mening de ideale cursus om kennis te maken met affiliate marketing. De cursus is relatief goedkoop. Én mocht de cursus niet bevallen, dan kun je binnen 14 dagen gewoon je geld terugvragen.

Ik heb eerder een Affiliate Marekting Revolutie review geschreven. Dit omdat het de eerste affiliate marketing cursus is die ik heb gevolgd en het mij kennis heeft laten maken met affiliate marketing. Daar ben ik nog altijd blij mee.

De cursus leert je “from scratch” een affiliate website opbouwen waarmee je geld kunt gaan verdienen. Ik ben ook werkelijk geld gaan verdienen met mijn blog. Na een aantal maanden mocht ik mijn eerste commissie verwelkomen.

De Affiliate Marketing Revolutie is een online cursus bestaande uit videotrainingen. De cursus is onderverdeeld in een aantal algemene modules, blauwe modules en zwarte modules. De modules bestaan weer uit meerdere video’s.

De blauwe modules zien toe op cursisten die gebruik maken van Marketheme. Marketheme kun je zien als een geoptimaliseerd thema voor affiliate marketing. Erg prettig als je nog geen ervaring hebt met WordPress. De titels van de blauwe modules zien er als volgt uit:

 • Starten met Affiliate Marketing;
 • Website inrichten;
 • Hoger scoren in Google;
 • Website live zetten;
 • Meten is weten;
 • Puntjes op de i;
 • Afronding.

De zwarte modules zijn bestemd voor cursisten die geen gebruik maken van Marketheme, maar van WordPress. De titels van de zwarte modules luiden als volgt:

 • Je website zonder Marketheme;
 • WordPress goed instellen;
 • Google is je vriend;
 • Geld verdienen met je website;
 • “The money is in the list”;
 • Leads scoren.

Ook wordt er veel aandacht besteed aan wat algemenere zaken. Denk aan mindset, inspiratie, motivatie en het uitbesteden van teksten.

Daarnaast kun je gebruik maken van het forum van de Internet Succes Gids. Dit is een leuke en behulpzame community. Vragen die je op het forum stelt worden binnen no-time beantwoord. Tevens staat het boordevol met waardevolle informatie.

Passief geld verdienen met een website of social media?

Wie is Jacko Meijaard?

Jacko Meijaard is de man achter de Affiliate Marketing Revolutie. Jacko is geboren in 1991 en woont in het Zeeuwse Yerseke. Hij is een internet ondernemer en aardig bekend in Nederland.

Tijdens zijn studie journalistiek wist Jacko al dat hij niet voor een baas wilde gaan werken. Hij is gaan experimenteren met affiliate marketing en wist op deze wijze enkele commissies te scoren. Dit smaakte naar meer.

Jacko besloot te stoppen met zijn studie om zich volledig te richten op affiliate marketing. En met succes, van enkele commissies per maand ging hij naar duizenden euro’s per dag! En dat allemaal met affiliate marketing.

Om dit kunstje ook aan andere mensen te leren besloot hij mensen te gaan begeleiden. Zodoende zette hij een forum op en een eigen cursus: de Affiliate Marketing Revolutie.

Ook heeft Jacko de 10K club opgezet. Hierin wordt een select clubje mensen persoonlijk begeleid door Jacko zelf. Niet iedereen kan zomaar deelnemen aan deze club. Er is namelijk beperkt plek en alleen de écht gemotiveerden worden geselecteerd.

Jacko is een nuchtere Zeeuw. Hij is niet naast zijn schoenen gaan lopen en pronkt niet met dure spullen. Het fijne is dat hij gewoon actief is op het forum en bereikbaar is voor vragen.

Wat kost de Affiliate Marketing Revolutie?

De prijs van de Affiliate Marketing Revolutie bedraagt slechts € 47,-. Voor wat je krijgt is dit een zeer scherpe prijs.

Persoonlijk vind ik alleen al de informatie die te vinden is op het forum van de Internet Succes Gids meer geld waard!

Tevens kun je het bedrag op termijn eenvoudig terugverdienen wanneer je consistent aan de slag gaat met de cursus en het bouwen aan je affiliate website.

Mocht je binnen 14 dagen toch besluiten dat de cursus niets voor jou is, dan kun je je geld gewoon terugvragen. Dit kan eenvoudig door Jacko even een mailtje te sturen. Hij zal dan zorgdragen voor de terugbetaling.

Voor- en nadelen van de Affiliate Marketing Revolutie

Voordat ik startte aan deze cursus, had ik slechts ervaring met enkele affiliate webshops. Ik las dan een aantal producten in en op deze manier ontving ik zo nu en dan een commissie. Absoluut geen vetpot.

Om erachter te komen hoe ik meer bezoekers naar mijn website kon trekken, ben ik begonnen met de Affiliate Marketing Revolutie cursus. Want meer bezoekers betekent immers meer commissie!

Na het volgen van de online trainingen ging er een wereld voor me open. Ik ben er erg veel van opgestoken. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat het grote geheim vooral zit in het maken van waardevolle content (blogs).

Voordelen:

 • Je krijgt alle informatie die je nodig is om een succesvolle affiliate website op te zetten;
 • Er is geen voorkennis of enige technische kennis nodig om deel te nemen aan de cursus;
 • Je komt in een leuke en behulpzame community terecht;
 • De prijs van de cursus is naar verhouding erg voordelig;
 • De cursus is goed te volgen, alles is duidelijk en gaat stap voor stap;
 • De cursus is uitgebreid & compleet.

Nadelen:

 • De video’s zijn heel soms wat gedateerd. Maar als ik me niet vergis komen er updates aan.

Verder heb ik eigenlijk geen negatieve punten kunnen ontdekken. En dat is positief!

#2 Affiliate Marketing in 10 dagen

De ‘Affiliate Marketing in 10 dagen’ cursus is in het leven geroepen om jouw online business naar een hoger niveau te tillen. Deze cursus is dan ook niet geschikt voor personen die nog geen website hebben of niet weten hoe ze content moeten plaatsen.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een eigen online business. Affiliate Marketing in 10 dagen springt hier mooi op in. Deze cursus is medio 2020 in het leven geroepen door Paco Vermeulen. Hieronder lees je meer over Paco.

De cursus helpt de online business skills van de cursisten te vergroten. Met het uiteindelijke doel om meer inkomsten genereren op een passieve manier.

Paco heeft een unieke aanpak. Een aanpak die ik persoonlijk erg waardeer en nog niet veel zie in de wereld van affiliate marketing. Ook websitebezoekers waarderen deze aanpak. En juist dat maakt het zo succesvol.

Paco is namelijk geheel transpart richting de buitenwereld. Hij is niet van de kleine lettertjes, maar van het plaatsen van duidelijke & eerlijke informatie. Je ziel verkopen en mensen voorliegen is een absolute no-go.

Door middel van tools, tips & tricks leert de cursus jou een succesvolle & unieke aanpak. Tevens leer je hoe jij je kunt onderscheiden van anderen.

Superveel bloggen behoort tot het verleden. Je gaat nu namelijk content maken van een ander niveau. Kwaliteit over kwantiteit!

De volgende onderwerpen komen aan bod in de cursus:

 • Het affiliate marketing speelveld;
 • De “geld-lekken” in affiliate tracking;
 • Click tracking tools en link cloaking;
 • De essentiële spelregels;
 • Het 10X principe van top-affiliates (gratis proefles);
 • Clicks converteren naar commissies;
 • De oerkracht van story-telling;
 • Het perfecte product om te promoten;
 • Vind jouw winnende product;
 • Content template voor lezers & Google.

Wie is Paco Vermeulen?

Paco Vermeulen is de man achter de cursus Affiliate Marketing in 10 dagen. Deze cursus is nog relatief nieuw binnen de affiliate marketing wereld, maar wint steeds meer aan populariteit.

Paco is geboren in Brazilië en is qua leeftijd halverwege de 30 jaar. Wellicht kwam de naam je al bekend voor. Hij is namelijk de eigenaar van de grootste pianoles website van Nederland & België.

Paco Vermeulen is een online ondernemer pur sang en heeft vele jaren ervaring in het online wereldje. Hij onderscheidt zichzelf keer op keer van andere ondernemers en dat maakt hem dan ook erg succesvol.

Wat Paco zoal doet is bloggen, software ontwikkelen, websites maken, online cursussen maken, zich bezig houden met affiliate marketing, etc. Ofwel Paco is dé persoon waar jij en ik nog veel van kunnen leren!

Wat kost Affiliate Marketing in 10 dagen?

De cursus Affiliate Marketing in 10 dagen kost momenteel € 197,-. Dit is best een flink bedrag al zeg ik het zelf. Maar als je kijkt naar de waardevolle informatie die je ervoor terugkrijgt, dan is het je geld absoluut waard.

Pas je alles wat je geleerd hebt in de cursus consistent toe? Dan verdien je het bedrag vanzelf weer terug!

Mocht de cursus je niet bevallen dan is het mogelijk om binnen 14 dagen je geld terug te vragen. Houd er rekening mee dat dit niet meer geldt als je meer dan 5 video’s hebt bekeken.

Voor- en nadelen van Affiliate Marketing in 10 dagen

Voordat ik aan deze cursus begon had ik de Affiliate Marketing Revolutie cursus van Jacko Meijaard al gevolgd. Ik was op dat moment dus ook al in het bezit van een affiliate website.

En dat is mooi, want Paco legt in zijn cursus niet uit hoe je “from scratch” een affiliate website opzet. Rekening houdend met bovenstaande, kom ik tot onderstaande voor- en nadelen. Al kon ik eigenlijk geen negatieve punten vinden!

Voordelen:

 • Je krijgt zeer waardevolle informatie die je vrijwel niet tegenkomt in andere cursussen;
 • De cursus is ideaal om te volgen nadat je de Affiliate Marketing Revolutie reeds hebt afgerond;
 • Je ontvangt tips & tricks die direct toepasbaar zijn op je website;
 • Ontdek handige tools die jouw business ten goede komen;
 • Levenslange toegang tot de cursus en dus de mogelijkheid om e.e.a. opnieuw te bekijken;
 • Paco Vermeulen is praktisch, realistisch en eerlijk. Daar houd ik van;
 • De prijs is uitstekend voor wat je krijgt.

Mogelijke nadelen:

 • Heb je nog geen website of weet je niet hoe je content plaatst? Dan is deze cursus niet geschikt voor jou;
 • Het is echt een verdieping en daarmee geen volledige cursus waarbij je alles van A tot Z leert.

#3 Affiliate Marketing Domination

De Affiliate Marketing Domination cursus is de meest uitgebreide affiliate marketing cursus die er is. Het leert je alles van A tot Z over affiliate marketing. En nog belangrijker, hoe jij er geld mee gaat verdienen!

Het doel van de cursus is om de cursisten naar een maandinkomen van minimaal € 5.000,- te helpen. En dat is zeker niet onmogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de maandelijkse affiliate inkomsten van Jacko Meijaard of Robert Jansen.

De cursus bestaat uit acht modules van 65 videotrainingen in een online leeromgeving. Daarnaast krijg je ook nog diverse bonus modules cadeau. Er is een forum beschikbaar voor al je vragen en waar er tevens gecoacht wordt.

De focus van de cursus ligt voor opbouwen van een affiliate website met blogartikelen. Deze blogartikelen zorgen ervoor dat bezoekers via Google jouw website bezoeken.

In de videocursus komen ook veel extra onderdelen aan bod. Denk bijvoorbeeld aan het gebruikmaken van YouTube, Google Ads, social media en e-mailmarketing.

De bonusmodules zien vooral toe op het runnen van een eigen onderneming. Denk hierbij aan het inschrijven van je onderneming bij de Kamer van Koophandel en het regelen van belastingzaken. Maar denk ook aan het uitbesteden van werk en het ervoor zorgen dat juridisch alles goed geregeld is.

De acht modules luiden als volgt:

 1. Introductie;
 2. Mindset voor succes;
 3. Niche & productonderzoek;
 4. Jouw online vastgoed opzetten;
 5. Google domination;
 6. Content domination;
 7. Email marketing domination;
 8. De weg naar 5K+ per maand.

Ik denk dat je bij bovenstaande titels wel redelijk kunt inschatten waar de modules op toezien. Ik ga er dan ook niet verder op in. De extra bonus modules zien toe op het volgende:

 • Bedrijf in NL of BE inschrijven + Boekhouding & belasting;
 • 15K case study;
 • Contentplan;
 • Juridische bescherming;
 • Contentkanon;
 • Je business uitbesteden;
 • AMD Community + Q&A groepscoaching;
 • Affiliate website case study.

Wie is Robert Jansen?

De man achter de cursus Affiliate Marketing Domination is Robert Jansen. Robert is halverwege de 30 jaar en begon zich in 2016 met online ondernemen bezig te houden.

Robert heeft vrijheid hoog in het vaandel staan en heeft daarom zijn baan in loondienst verruild voor het online ondernemerschap. Eind 2016 begon hij met affiliate marketing en wist in januari 2017 zijn eerste commissie te pakken.

Sindsdien is hij all-in gegaan. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Sinds 2020 komt er standaard meer dan € 10.000,- per maand binnen aan affiliate inkomsten.

Daarnaast is hij andere mensen gaan helpen om ook dit verdienmodel toe te passen. Dit alles doet hij middels zijn cursus: Affiliate Marketing Domination. Hierdoor hoef jij als cursist het wiel niet opnieuw uit te vinden en kunnen fouten worden voorkomen.

Wat kost Affiliate Marketing Domination?

De cursus Affiliate Marketing Domination kost op dit moment € 797,- exclusief BTW. Mocht je een onderneming hebben dan kun je de BTW die er nog bovenop komt weer terugvragen aan de Belastingdienst.

Het is een beste investering, dat ben ik met je eens. Echter krijg je hier wel de meest complete affiliate marketing cursus die er te vinden is voor terug. Met compleet bedoel ik dat je alles over affiliate marketing komt te weten, van A tot Z.

Ik ben er echter van overtuigd dat wanneer je alles wat je geleerd hebt toepast in de praktijk, dat je je investering vanzelf weer terugverdiend. Buiten dat is de investering een goede stok achter de deur om niet op te geven.

Ook bij deze cursus kun je binnen 14 dagen je geld terugvragen als blijkt dat de cursus toch niets voor jou is. Een voorwaarde is wel dat je niet meer dan 5 video’s bekeken mag hebben.

Voor- en nadelen van de Affiliate Marketing Domination cursus

Als inmiddels redelijk ervaren affiliate marketeer kom ik tot de onderstaande voor- en nadelen.

Voordelen:

 • De cursus is zeer uitgebreid, je leert alles wat betreft affiliate marketing;
 • Het opzetten van je eigen bedrijf komt aan bod. Dat zie je niet vaak terug in andere cursussen;
 • De theorie die je leert, ga je daadwerkelijk in praktijk brengen;
 • Robert Jansen is eerlijk: het komt allemaal niet vanzelf;
 • Het forum is uitgebreid en er is ruimte voor coaching en persoonlijke aandacht;
 • Veel aandacht voor mindset. Zorg ervoor dat je hongerig en gedreven bent;
 • Veel extra modules die je gratis krijgt bij aanschaf van de cursus;
 • Levenslange toegang met daarbij alle toekomstige updates.

Nadelen:

 • Het is best een dure cursus en affiliate marketing is geen ‘quick rich’ methode. Hierdoor kan het maanden duren voordat je de investering hebt terugverdiend. Wel is het een goede stok achter de deur om door te gaan.

Welke cursus past nu het beste bij jou?

Wellicht heb je op basis van bovenstaande informatie al kunnen bepalen welke affiliate marketing cursus het beste bij je past. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal ik je nu vertellen hoe ik er tegenaan kijk.

Naar mijn mening is het geheel afhankelijk van de ervaring die je al hebt met affiliate marketing en het bedrag dat je wenst te investeren.

Betwijfel je of affiliate marketing dan wel een cursus iets voor je is? Kies dan absoluut voor de Affiliate Marketing Revolutie. Dit is de goedkoopste cursus en geheel geschikt voor personen zonder enige voorkennis.

Mocht affiliate marketing of de cursus niets voor je zijn, vraag dan je gewoon geld terug. Ben je te laat met het terugvragen van je geld? Dan ben je slechts € 47,- kwijt. Ik denk dat je daar wel weer overheen komt.

Je weet zeker dat je met affiliate marketing wilt beginnen en zoekt naar een geschikte cursus?

Indien je bereid bent een relatief groot bedrag te investeren, kies dan voor de meest complete cursus: Affiliate Marketing Domination. Je leert echt alles over affiliate marketing en je bent in één keer klaar.

Is je budget wat minder? Kies dan eerst voor de Affiliate Marketing Revolutie en volg daarna de cursus Affiliate Marketing in 10 dagen. Beide cursussen bij elkaar zijn goedkoper dan de Affiliate Marketing Domination cursus.

Verdien je reeds geld met je affiliate website? Dan ben je al op de goede weg. Tijd voor wat verdieping! Mijn advies is dan ook om in dit geval de cursus Affiliate Marketing in 10 dagen te volgen. Gezien je al geld verdient, heb je de investering er binnen no-time weer uit.

Laat je niet teveel afschrikken door de kosten van een cursus. Weet dat je kosten op den duur terug kan verdienen en dat de investering als een goede stok achter deur kan fungeren.

Welke je cursus je ook kiest, heel veel succes!

Passief geld verdienen met een website of social media?