Mijn affiliate marketing ervaringen

Waarschijnlijk wil je met affiliate marketing beginnen en ben je daarom op zoek naar affiliate marketing ervaringen. In deze blog deel ik graag mijn ervaringen met affiliate marketing. Ik vertel je hoe ik er mee ben begonnen, hoe het me tot nu toe af gaat en wat ik als positief dan wel als negatief ervaar.

Hopelijk kun je op basis van mijn ervaringen de keuze maken om wel of niet met affiliate marketing te starten. Mijn affiliate marketing ervaringen zijn vanuit de zijde van de affiliate marketeer. Een affiliate marketeer promoot de producten of diensten van de adverteerder. Wanneer dit leidt tot een verkoop dan verdient de affiliate marketeer een commissie. De adverteerder is de eigenaar van het product.

Veel websites zullen je gouden bergen beloven als het over affiliate marketing gaat. En dat er minimale inspanning voor nodig is om snel geld te verdienen. Je zal echter tijd en energie in je website moeten steken. Het begin is moeilijk en er zal veel op je af komen. Blijf je consistent aan je website werken en blijf je continu bijleren? Dan kan er iets heel moois ontstaan. Het heeft echter wel tijd nodig en daar haken de meeste mensen al af.

Heb je een goede mindset? Lees dan zeker verder!

Bijverdienen naast baan

Een paar jaar geleden was ik op zoek naar extra inkomsten. Ik had een normale kantoorbaan en was eigenlijk op zoek naar een leuk extraatje per maand. Niet alleen omdat wat extra geld lekker zou zijn, maar ik had ook de wens minder te gaan werken op kantoor.

Via Google ging ik op zoek naar hoe ik extra geld kon verdienen. Verdienen op een leuke manier en niet voor een baas. Al snel kwam ik uit bij zwart geld verdienen en online geld verdienen. Ik wou echter de risico’s van zwart geld verdienen niet nemen. Tevens zou ik dan waarschijnlijk fysiek werk doen voor een opdrachtgever. En dat onverzekerd.

Online geld verdienen wekte eigenlijk meteen mijn interesse.

Wat is er nu lekkerder om van achter je laptop geld te verdienen dacht ik. Hoewel er vele manieren zijn waarop je online geld kunt verdienen, sprongen er drie bovenuit. Dat waren dropshipping, verkopen via Bol.com en affiliate marketing.

Dropshipping

Dropshipping is het online verkopen van producten zonder een voorraad te houden. Wanneer iemand iets koopt in je webshop dan levert de fabrikant of groothandel het product direct aan de consument. Het grote voordeel hiervan is dat je geen risico loopt met betrekking tot de voorraad en het product niet zelf hoeft te versturen naar de consument.

Omdat je wel bij de Kamer van Koophandel ingeschreven dient te staan, een klantenservice dient te hebben en bijvoorbeeld retouren moet verwerken, was dit voor mij de reden om niet met dropshipping te beginnen.

Verkopen via Bol.com

Verkopen via Bol.com heb ik ook onderzocht. Er lijkt heel veel geld in te verdienen als ik de succesverhalen lees. Je koopt in tegenstelling tot dropshipping wel producten in. Of je maakt ze natuurlijk zelf. Deze producten kun je echter onderbrengen in het fulfilment center van Bol. Bij deze optie hoef je geen eigen webshop te hebben en verkoop je de producten via de website van Bol. Dit is natuurlijk erg lekker, want Bol.com heeft vele bezoekers. Deze hoef je zelf dus niet te lokken.

Wat me tegen hield is dat je ook hierbij ingeschreven moet staan in het register van de Kamer van Koophandel en tevens te maken krijgt met het inkopen dan wel het maken van producten.

Affiliate marketing

Bij affiliate marketing heb je niet te maken met een eigen product, je promoot namelijk het product van een ander. Je hoeft niet ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel en hoeft ook geen klantenservice te hebben. Eigenlijk heb je niets te maken met de koper van het product. Je kunt waar en wanneer je maar wilt werken aan je website. Werken voor een baas is niet aan de orde.

Toen ik las hoeveel sommige affiliate marketeers maandelijks verdienen met affiliate marketing, toen was ik om! Lees dit stukje eens op ad.nl over Jacko Meijaard.

Hoe ik met affiliate marketing ben begonnen

Toen ik besloten had om met affiliate marketing te beginnen, heb ik zonder enige kennis van affiliate marketing een affiliate webshop van iemand overgenomen. Het enige wat ik deed is het importeren van producten via een productfeed op mijn website. Gek genoeg leverde dit wel wat bezoekers op en zo nu en dan pakte ik een paar euro commissie. Geen vetpot, maar dit was wel puur passief inkomen. Ik heb nog altijd een affiliate webshop online staan, bekijk Trendshop.nl eens.

Omdat dit me slechts een paar euro per maand opleverde, ben ik me verder gaan verdiepen in affiliate marketing. Ik wilde namelijk meer geld verdienen met mijn website. Na wat speurwerk kwam ik bij de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard uit. Het is een online cursus die je vanaf scratch een winstgevende website leert op te zetten.

De cursus was erg leerzaam en voor iemand met amper affiliate marketing ervaring erg toegankelijk. Zo leerde ik bijvoorbeeld het belang van bloggen en zoekmachineoptimalisatie, iets wat ik niet eerder toepaste op mijn affiliate webshop. Het was de investering van vijf tientjes meer dan waard kijkende naar wat je er voor terug krijgt.

Na de gehele cursus doorlopen te hebben, heb ik een nieuwe website opgezet. Dit keer geen affiliate webshop, maar een blog. Ik merkte dat de bezoekers nu niet vanzelf kwamen en dat dit echt maanden tijd nodig had. Snel geld verdienen met affiliate marketing is wat dat betreft een fabeltje. Consistent werken aan je website bleek echt een must. Maar uiteindelijk kwamen de bezoekers en dus ook de verdiensten. Zie het werken aan je website dan ook als investeren in de toekomst. Want als het eenmaal loopt, dan wordt het leuk!

Mijn positieve affiliate marketing ervaringen

Zoals eerder aangegeven heb je bij affiliate marketing geen eigen product, maar promoot je het product van een ander. Je hoeft je dus eigenlijk alleen maar bezig te houden met marketing. Je creëert content door het schrijven van artikelen. Ook behoren het opnemen van video’s en het maken van foto’s tot de mogelijkheden. Dit vind ik erg leuke dingen om te doen. Daarnaast heb je geen voorraad en is contact met de klant niet nodig. Wat is zelf als positief ervaar:

 • Je kunt waar en wanneer je maar wilt werken;
 • Je kunt zoveel werken als je maar wilt;
 • Vooruit werken is een mogelijkheid;
 • Het internet zal voor jou gaan werken, alles wat je publiceert blijft namelijk z’n werk doen;
 • Het is mogelijk geld te verdienen als je slaapt, het internet slaapt namelijk niet;
 • Je houdt je bezig met een onderwerp dat je leuk vindt of waar je veel vanaf weet;
 • Je kunt je creativiteit kwijt en creëert je eigen inkomstenbron;
 • Dankzij de Affiliate Marketing Revolutie kom je in een actieve & behulpzame community terecht.

Mijn negatieve affiliate marketing ervaringen

Helaas kan niet alles alleen maar positief zijn. Affiliate marketing heeft ook punten die als negatief ervaren kunnen worden. Wat ikzelf als minder positief heb ervaren:

 • Het kan maanden duren voordat je je eerste commissie verdient;
 • Bezoekers op je website krijg je niet zomaar, dit heeft tijd & inzet nodig;
 • Er zijn veel kansen & mogelijkheden, een sterke focus is dan ook een must;
 • Het inkomen verschilt per maand, maar blijft als het goed is wel stijgen;
 • Er is veel discipline voor nodig om door te blijven gaan;
 • Omdat je alleen aan het werk bent, kan het soms wat eenzaam zijn.

Een goede mindset is dus vereist als je met affiliate marketing wilt beginnen. Geef niet zomaar op als het te lang duurt voordat je successen boekt. Wees geduldig. Ook als het even tegen zit moet je toch zien door te gaan. Het is moeilijk, maar als het straks gaat lopen dan pluk je er de vruchten van! Zie het als investeren. Kies een niche waar je veel van weet of wat dicht bij je ligt. Uit ervaring weet ik dat je het dan een stuk makkelijker wordt om vol te houden.

Hoe gaat het mij nu af?

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat ik de Affiliate Marketing Revolutie cursus heb gevolgd. Ik heb nog steeds een kantoorbaan, maar ik ben wel minder gaan werken. Van een 40-urige werkweek ben ik naar een 36-urige werkweek gegaan. De tijd die ik nu overhoud besteed ik aan mijn affiliate marketing website.

Het is namelijk zo dat ik gemiddeld een paar honderd euro per maand ben gaan verdienen met mijn blog. Voor mij was dit de reden om nog meer tijd te besteden aan affiliate marketing en minder aan mijn kantoorbaan. Waar ik eerst nog wat sceptisch was, weet ik nu dat het wel degelijk mogelijk is. En er valt nog zoveel meer uit te halen.

Na het volgen van de online cursus heb ik een blog opgezet. Hier heb ik wekelijks consistent aan gewerkt door het plaatsen van artikelen en pagina’s. Wekenlang kwamen er geen bezoekers op mijn website. Maar uiteindelijk begonnen ze toch te komen. Na circa drie maanden had ik mijn eerste commissie te pakken. Dat voelde zo goed! Vooral omdat ik alle content zelf gecreëerd heb.

Na mijn eerste commissie bleven de bezoekers komen en namen de commissies ook toe. Ik blijf dan ook gewoon lekker doorwerken aan mijn website. Elke dag leer ik weer bij. Vooral het forum van de Affiliate Marketing Revolutie is erg waardevol. Ervaren en nieuwe affiliate marketeers komen hier samen en wisselen hun kennis met elkaar uit.

Ervaringen die ik gaandeweg heb opgedaan

 • Onderschat de kracht van email marketing niet;
 • Zonder motivatie word je nooit succesvol;
 • Creëer waardevolle content van minimaal 1000 woorden;
 • Blijf consistent aan je website werken, publiceer minimaal 1 blog per week;
 • YouTube en Pinterest kunnen een enorme boost geven qua bezoekersaantallen.

Ik kan dus zeggen dat het me goed afgaat! Natuurlijk valt er nog veel winst te behalen, maar ik denk dat ik op de goede weg ben. Het doel is om nog minder te gaan werken op kantoor en nog meer tijd te besteden aan affiliate marketing. Op die manier kan ik opschalen qua aantal websites en nog meer geld verdienen met affiliate marketing. Mijn droom is geheel te kunnen leven van affiliate marketing net als de grote jongens!

Wil jij ook positieve affiliate marketing ervaringen?

Hopelijk heb je op basis van mijn ervaringen een goed beeld gekregen wat de positieve en negatieve kanten zijn van affiliate marketing. Persoonlijk vind ik de positieve kanten veel zwaarder wegen dan de negatieve kanten. Dit omdat je vooral aan het begin te maken hebt met de negatieve kanten. Heb je een discipline, motivatie en geduld? Dan kunnen er mooie dingen gebeuren!

Als je graag aan de slag wilt met affiliate marketing, dan raad ik je aan de online video trainingen van de Affiliate Marketing Revolutie te volgen. Je leert echt enorm veel en enige voorkennis is niet nodig. Daarnaast gaat het ook uitgebreid in op de mindset. En als klap op de vuurpijl kom je in een leuke & behulpzame community terecht. Daar kun je al vragen kwijt en is zeer waardevolle informatie vinden. Ben je niet tevreden? Dan krijg je gewoon je geld weer terug!

Passief geld verdienen met een website of social media?