Een eenvoudig affiliate marketing voorbeeld

Op zoek naar een affiliate marketing voorbeeld? In deze blog zal ik je door middel van een eenvoudig voorbeeld laten zien hoe affiliate marketing in zijn werk gaat.

Waarschijnlijk weet je al dat affiliate marketing het promoten is van de producten of diensten van de adverteerder. Het is de bedoeling dat je de bezoekers van jouw website of andere media doorverwijst naar de website van de adverteerder. Wanneer een bezoeker over gaat tot een aankoop van een product of dienst dan zal jij als affiliate marketeer een commissie ontvangen.

Door middel van affiliate marketing kun je leuk verdienen. Dit kan een leuk extraatje per maand zijn of zelfs een compleet inkomen. Er zijn affiliate marketeers die duizenden euro’s per maand verdienen enkel met affiliate marketing. Het ligt er maar net aan hoeveel tijd en energie je er in steekt!

Het is een leuke en ontspannen manier van online geld verdienen. Je kan er mee aan de slag waar en wanneer je maar wilt. Het enige wat je nodig hebt is een laptop en internet. Ook is het mogelijk geld te verdienen tijdens het slapen. Het internet slaapt namelijk nooit en zal voor jou gaan werken.

Om die redenen laat ik je graag kennis maken met affiliate marketing middels een voorbeeld.

Beginnen met affiliate marketing

In dit voorbeeld ga ik er even vanuit dat je weet hoe je een website opzet waarop je blogs kunt plaatsen. In een andere blog leg ik graag een keer uit hoe je een WordPress website opzet.

Allereerst kies je een onderwerp of niche voor je website. Vaak is het aan te raden een onderwerp te kiezen wat je leuk vindt en/of veel verstand van hebt. Op deze manier wordt het schrijven van blogs eenvoudiger. Kies je een onderwerp waar je niets van af weet, dan zal het schrijven van blogs niet meevallen. De kans dat je afhaakt is dan groot en dat zou zonde zijn.

Daarna is het zaak om te kijken of er bij het door jou gekozen onderwerp affiliate campagnes beschikbaar zijn. De affiliate campagnes zijn de producten of diensten die je gaat promoten. Vaak loopt dit via een affiliate netwerk waar je je eerst dient aan te melden.

Passief geld verdienen met een website of social media?

Affiliate netwerken

Voorbeelden van affiliate netwerken zijn PayPro, Tradedoubler, TradeTracker en Awin. Een affiliate netwerk is de plek waar de affiliate marketeer (de publisher) en de adverteerder (de verkoper) samen komen. De affiliate marketeer kan op de website van het affiliate netwerk kiezen uit diverse affiliate campagnes.

Het affiliate netwerk registreert de bezoekers die via jou op de website van de adverteerder zijn gekomen. Op die manier kan er onder andere bijgehouden worden of er via jou een conversie (verkoop) heeft plaatsgevonden. Het affiliate netwerk zorgt ook voor de uitbetaling van commissie aan de affiliate marketeer.

In dit voorbeeld gebruik ik PayPro voor het uitzoeken van een geschikt affiliate campagne om te promoten. Als je je hebt aangemeld als affiliate bij PayPro dan kun je in het dashboard kiezen voor affiliate campagnes. Vervolgens zie je een overzicht van affiliate campagnes per categorie. Zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien zijn er veel affiliate campagnes beschikbaar om te promoten. Er zit ongetwijfeld een passende campagne voor jou bij!

paypro affiliate campagnes categoriën

Voorbeeld van een affiliate campagne

Omdat ik helemaal gek ben van de Jack Russell, wil ik dat graag als onderwerp van mijn website aanhouden. Bij de affiliate campagnes op PayPro vind ik in de categorie overige: Het complete handboek voor de Jack Russell. Hoe toevallig is dat? Wanneer ik op de betreffende campagne klik opent onderstaande pop-up.

Bovenin zie we dat je contact kunt opnemen met de merchant (adverteerder) en het betaalscherm & website kunt bekijken. Zo krijg je een goed beeld en gevoel bij de campagne. Op basis hiervan zou je knoop door kunnen hakken.

Iets daaronder lezen we dat je een commissie van € 18,50 ontvangt per verkoop van Het complete handboek voor de Jack Russel. Niet verkeerd dacht ik zo! Tevens zien we een link naar handige affiliate tips, welke gebruikt kunnen worden door de affiliate marketeer. Naast tips vind je er promotiemateriaal en kant-en-klare e-mails.

het complete handboek voor de jack russell

Verder lezen we dat er gebruik gemaakt wordt van een cookie dat een jaar geldig blijft en wat voor een effect dat heeft. Een jaar is erg lang en dat werkt alleen maar in je voordeel. Meestal is de geldigheidsduur van een cookie een stuk korter.

De affiliate link

Dan komen we bij de affiliate link, een hele belangrijke. De affiliate link verwijst naar de website van de adverteerder, in dit geval de website van Het complete handboek voor de Jack Russel. Echter loopt dit, zoals je ziet, via het affiliate netwerk PayPro. Zij registreren de klikken die via jouw website komen. Op die manier weten zij aan wie de commissie bij een verkoop moet worden uitbetaald. Het getal 46275 in de affiliate link verwijst naar de affiliate campagne. Het getal 85195 verwijst naar de affiliate marketeer. Naar mij dus in dit geval.

Dan zien we nog de gewone verkoopprijs van ‘het handboek’ voor de consument en de PayPro score. De PayPro score geeft aan hoe populair een product is. Bij een score van 100 of meer mag je ervan uitgaan dat het een kwalitatief & populair product is. Aan te raden is dan ook een product te promoten met een score van 100 of meer.

De affiliate link plaatsen op je website

Het is de bedoeling dat je de affiliate link op je website plaatst zodat de bezoeker er op kan klikken. Als de bezoeker er op klikt dan wordt de bezoeker doorverwezen naar de website van de adverteerder. We kopiëren dan ook de affiliate link van de website van PayPro en die plaatsen we op de website. Het gaat in dit affiliate marketing voorbeeld om de volgende link:

https://www.paypro.nl/producten/Het_Complete_Handboek_Voor_De_Jack_Russell/46275/85195

De affiliate link kun je verwerken in de tekst, zoals ik dat hier gedaan heb: Het complete handboek voor de Jack Russell.

Je zou de link ook kunnen verwerken in een opvallende knop die uitnodigt om er op te klikken:

Het is zelfs mogelijk om de link te verwerken in een afbeelding, zoals een banner. Zo zijn er tal van manieren om de affiliate link op je website weer te geven. Wanneer er een bezoeker op de link klikt dan is dit zichtbaar in het dasboard van PayPro. Net als wanneer er een conversie plaatsvindt. Zo kun je statistieken voor jezelf bijhouden.

Hoe nu verder?

Ik heb je nu door middel van bovenstaand affiliate marketing voorbeeld globaal laten zien hoe affiliate marketing werkt. Hopelijk ben je een beetje enthousiast geworden en overweeg je met affiliate marketing te beginnen. Er komt echter meer bij kijken dan enkel affiliate links plaatsen op je website. Zo heb je bijvoorbeeld een website met content nodig en bezoekers.

Wat er allemaal bij komt kijken leer je in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Het is een online cursus die ik zelf ook heb gevolgd. Het leert je een succesvolle website vanaf scratch op te zetten. Je leert hoe je bezoekers naar je website kunt trekken. Want hoe meer bezoekers, hoe meer conversies er plaats zullen vinden. En dus hoe meer commissie!

Het is een kleine investering als je kijkt naar wat je er voor terug krijgt. Je leert er een heleboel en komt tevens in een leuke community terecht. Naast de online video trainingen is het forum ook erg waardevol. Zit je met vragen of ben je ergens naar op zoek? Het forum biedt snel uitkomst. Klik zeker eens op onderstaande knop bij interesse!