Geld verdienen met affiliate marketing

Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing en wat is affiliate marketing nu eigenlijk? In dit artikel leg ik je uit wat affiliate marketing is en op wat voor een manier je er geld mee kunt verdienen. Affiliate marketing is vandaag de dag erg populair. Zeker in tijden van Corona waarin mensen hun baan of arbeidsuren verliezen.

Affiliate marketing stelt je in staat een passief inkomen op te bouwen met minimale inspanning. Dat wil niet zeggen dat je er helemaal niets voor hoeft doen. Consequent nieuwe artikelen plaatsen en zo nu en dan werken aan je website is toch wel een vereiste om een passief inkomen op te bouwen. Hier hoeft echter niet super veel tijd in te gaan zitten.

Wil je een extra inkomen naast je baan of wil je juist geheel kunnen leven van online verdiensten? Lees dan zeker verder! Wellicht is affiliate marketing iets voor jou.

Wat is affiliate marketing en hoe kun je er geld mee verdienen?

Heel simpel gezegd is affiliate marketing het online promoten van producten en/of diensten van de adverteerder. Dit kan via de website van de affiliate marketeer, maar ook via bijvoorbeeld een nieuwsbrief of social media. Het meest gebruikelijke is echter via een website.

De affiliate marketeer zal een hyperlink op zijn media plaatsen die doorverwijst naar de website van de adverteerder. Hier zullen bezoekers vervolgens op klikken. De bezoekers worden doorverwezen naar de website van de adverteerder. Dit zorgt voor bezoekers en dus voor exposure en conversies. Wanneer er een conversie heeft plaats gevonden zal de affiliate marketeer een commissie ontvangen van de adverteerder. Er hoeft echter niet altijd sprake te zijn van een conversie, in sommige gevallen ontvang je als affiliate marketeer al een commissie wanneer een bezoeker bijvoorbeeld een vrijblijvende offerte opvraagt of zijn curriculum vitae achterlaat.

Het is dus eigenlijk niet meer dan het promoten van het product of dienst van de adverteerder. Veelal loopt affiliate marketing via een affiliate netwerk. Hier komen de marketeers en adverteerders samen. De adverteerder wilt dat zijn product of dienst gepromoot wordt en de marketeer wilt de producten of diensten graag promoten. Beiden zijn zij er bij gebaat dat er conversies plaatsvinden. De adverteerder wilt naamsbekendheid en verkopen doen en de marketeer wilt op zijn beurt geld verdienen.

Passief geld verdienen met een website of social media?

Voorbeelden van affiliate netwerken & affliate links

Voorbeelden van bekende affiliate netwerken zijn PayPro, TradeTracker en Daisycon. De affiliate marketeer dient zich hier aan te melden en kan vervolgens campagnes van de adverteerder uitzoeken om te promoten. Vaak is er wel nog goedkeuring nodig van de adverteerder voordat de marketeer überhaupt mag promoten. Voldoet jouw website niet aan de eisen van de adverteerder, dan zal je niet toegelaten worden. Het aanbod aan campagnes is erg groot, zo is er altijd wel iets te vinden wat bij jou past.

Voorbeelden van affiliate links zie je op deze website aan de rechterzijde. Onder het kopje trainingen & cursussen zie je links naar Affiliate Marketing In 10 Dagen, de Affiliate Marketing Revolutie en naar de Crypto Masterclass. Stel jij klikt op één van deze hyperlinks en schaft een training danwel cursus aan, dan zal ik als eigenaar van deze website een commissie ontvangen. Wel zo eerlijk om even te vermelden. Wanneer je tevreden bent met de training of cursus en je geen geld terug vraagt dan kan ik de commissie uiteindelijk uit laten betalen. Een erg lucratieve business al zeg ik het zelf, en je hebt er geen inschrijving bij de Kamer van Koophandel voor nodig!

Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Dat je veel geld kunt verdienen met affiliate marketing dat hebben pioniers op het gebied van affiliate marketing zoals Jacko Meijaard wel bewezen. Jacko Meijaard is bekend van de Internet Succes Gids. Hij leeft van affiliate marketing en heeft een heel platform rondom affiliate marketing opbouwd. Zelf heb ik ook zijn cursus gevolgd. De cursus leert je een website op te zetten en waardevolle teksten te schrijven. Teksten waar Google blij van wordt. Teksten waar anderen iets aan hebben. Op deze manier trek je bezoekers naar je website en zullen er uiteindelijk conversies plaatsvinden.

Dat Jacko Meijaard duizenden euro’s verdient met affiliate marketing is geen geheim. Er zijn forumleden die maandelijks 10K of meer verdienen! Zelf ben ik nog niet zo ver, maar ik timmer lekker aan de weg. Ik werk immers nog fulltime voor een baas en een Jacko houdt zich puur met affiliate marketing bezig. Slecht excuus, ik weet het.

Maar lang verhaal kort, het is dus mogelijk om een passief inkomen op te bouwen waarbij je niet meer hoeft te werken voor een baas en kunt ‘werken’ voor jezelf waar en wanneer je wilt. Je hebt enkel een laptop en internet nodig. Het internet zal ook voor jou gaan werken. Wanneer jij ligt te slapen gaat het internet gewoon door. Conversies zullen ook plaatsvinden wanneer jij op één oor ligt.

Kun je snel geld verdienen met affiliate marketing?

Geld verdienen met affiliate marketing heeft even de tijd nodig. Het duurt namelijk enkele maanden voordat je goed opgenomen bent in dé zoekmachine Google. Tot die tijd dien je consequent artikelen danwel blogs te plaatsen op je website. Dat wil zeggen in ieder geval één waardevol artikel per week. Hoe je waardevolle artikelen schrijft die in de smaak vallen bij Google leer je in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Natuurlijk kan het voorkomen dat je snel een conversie pakt doordat je bijvoorbeeld een affiliate link geplaatst hebt op social media of een forum. Uiteraard is dat lekker, maar het biedt geen enkele garantie voor de toekomst. Verdien je een commissie doordat bezoekers jouw website gevonden hebben op Google, dan weet je dat er meer commissies gaan volgen! Geloof me, de eerste commissie door een organische bezoeker voelt erg goed! En als je straks maandelijks terugkerende (recurring) commissies pakt, omdat je een abonnement hebt verkocht, dan voelt dat helemaal lekker! Die komen immers elke maand weer terug.

Hoe ik in aanraking ben gekomen met affiliate marketing

Ik ben met affiliate marketing in aanraking gekomen door Sitedeals. Op deze website zag ik ooit een affiliate webshop te koop staan. Dat wilde ik ook en onderzocht hoe één en ander in elkaar zat. Zo ben ik begonnen met het bouwen van affiliate webshops in WordPress. Mijn standaard truc was het aanvragen van een domeinnaam en webhosting. Vervolgens installeerde ik WordPress op het desbetreffende domein. Vervolgens maakte ik gebruik van het thema Storefront en installeerde ik de plugins WooCommerce en WP All Import.

Via het thema Storefront & WooCommerce kreeg mijn website het uiterlijk van een webwinkel en door de plugin WP All Import kon in product feeds van een affiliate netwerk inlezen. Op deze manier kon in mijn affiliate webshop vullen met vele producten en up to date houden. Dit zorgde altijd wel voor conversies. Maar het werd nooit echt een vetpot. Daarentegen is het wel écht passief inkomen. Ik heb nog altijd een affiliate webshop online staan, bekijk Trendshop.nl eens.

Omdat het nooit een vetpot werd, maar wel naar meer smaakte, ben ik me verder gaan verdiepen in affiliate marketing. Door de cursus van Jacko Meijaard kwam ik er achter dat het schrijven van waardevolle artikelen en het gebruik maken van zoekwoorden erg belangrijk is om hoger te komen in Google. Ik ben dan ook artikelen gaan schrijven. De cursus was een kleine investering en het schrijven van artikelen kost aan het begin wat tijd. Echter haal je de investering er makkelijk uit en het schrijven van artikelen gaat me steeds makkelijker af.

Een commissie verdienen door zelf geschreven artikelen geeft uiteindelijk toch de meeste voldoening!